Thursday, October 15, 2009

Part VIII: Into The Green Wild Yonder

Termos!Ei ole ollut hetkeen aikaa kirjotella tänne yhtään mitään; on ollut viimeset kaksi viikkoa niin täynnä häppeninkiä. Kaikki alkoi siitä, kun meille tuli suomalainen heppu, Joona, Kuopiosta viikoksi asumaan. Mun koulu on osallisena Comenius-projektissa, jossa on osallisina myös koulu Kuopiosta ja Aberdeenista, Skotlannista. Koska mun host-veli oli ollut viime vuonna Kuopiossa, niin nyt oli meidän vuoro ottaa yksi suomalainen huostaan. Oli kyllä mahtavaa päästä puhumaan suomea, ei ole kovin montaa sanaa täällä tullu turistua. Perkeleen savon murre kun vain rupes jäämään päälle.

Siinähän se viikko sitten meni. Sain vapaata koulusta kun otin osaa näitten suomalaisten ja skottien retkiin yms. Pummilla kaks kertaa Stuttgarttiin, bussilla jonnekkin luoliin ja konserttiin Ulmissa, kyllä EU maksaa. Viikko oli aivan mahtava! Eka reissu Stuttgartiin perjantaina oli kiva, pääsin ekaa kertaa elämässäni aitoon konserttiin, oli oikein hyvä. Toinen reissu Stuttgartiin lauantaina oli vielä parempi, sillä me mentiin Cannstatter Wasenille, eli siis Oktoberfestin jälkeen 2. suurin Volksfest Saksassa. Oli aika hieno mesta ja täynnä porukkaa. Sunnuntaina käytiin katsomassa Taikahuilu Ulmin kaupunginteatterissa, oli oikeasti tosi hyvä.

Viikolla tuli sitten tavattua nää skotit, joiden kanssa en ollu hirveesti tekemisissä aluksi. Harmittaa vähän, koska nää tyypit oli ihan mahtavia! Niin saletti suomalaisten sukulaiskansa kuin vain olla ja voi. Niitten kanssa ei kyllä aika käynyt pitkäksi. Kutsuivat minutkin käymään Aberdeenissa, täytyy toivoa vain, että se olis mahdollista, lupasivat pojat näyttää Skotlannin perinpohjaisesti.

Kun suomalaiset lähtivät takas Suomeen, meitsi hyppäs junaan kohti Tribergiä, kylä, joka on keskellä Schwarzwaldia, on tunnettu käkikelloista. Seittemän muuta vaihtaria tuli kyytiin kanssa, määränpäänä oli viikon mittainen reissu kaikkien 1930-piirin vaihtarien kanssa. Kun perille päästiin ja itsemme saatiin esitellyksi rupes homma luistamaan. Vain vaihtarien kesken voi käydä niin, että henkilöt, jotka eivät ole toisiaan koskaan ennen nähneetkään voivat olla ekana iltana jo niin hyviä ystäviä, että luulisi heidän tunteneen toisensa jo vuosia. Siis koko viikko oli aivan mahtava! Vaikka vettä sato ja kaikkia vitutti kävellä metsissä oli koko reissu silti tekemisen arvoinen. Joka päivä syötiin eri rotary-klubin kanssa lounas; kaikki klubit luulivat olevansa niin ovelia kun tarjosivat meille schnitzelin ja spetzleä (nuudeleita, E-Saksalainen spesiaali) mutta eivät tajunneet, että he kaikki syöttivät meille schnitzeleitä. En valita, hyvää oli mutta hieman hullunkurista.

Yks päivä mentiin käymään kylpylässä, päätin mennä siellä saunaan. Sain yhen jenkin kaveriks mukaan, poika vähän yllätty miten saunominen siellä hoidetaan. Ensinnäkin meikä kävelee tiskiin, että haluisin saunaan. Muija kysyy onko mulla kaks pyyhettä, sanon, että ei, yks riittää kyllä. No ei. Eukko käskee mun vuokraamaan toisen pyyhkeen saunomista varten, siis joudun maksamaan pyyhkeestä, jonka päällä istun, eikö nää oo kuullu pefleteistä? Ei siinä mitään, suurin shokki jenkille oli tietenkin se, että piti kellit paljaana mennä. Siis koko mestahan oli vain joku 50-70-vuotiaiden mummojen ja pappojen istensäpaljastamispaikka, siis koko komplexissa ei saanu pitää mitään päällä, ja paikassahan oli pari uima-allasta, ainakin kymmenen "saunaa". Noh meikä kysy mikä täällä on kuumin sauna, ja mut viitottiin jonnekkin koppiin ulos. Sinne mentiin ja näytti lupaavalta, kivikiuas ja kaikki löyty. Kun mentiin sisään, huomasin, että täällähän on 90 astetta lämmintä, eli helvetin kylmä, eikä ole vettä, mitä heittää. Siinähän sitten tärisin lauteilla, siinä missä kaikki muut siellä valitti kuumuudesta. Kävinpähän sanomassa tiskillä muutaman valitun sanan, tästä "saunasta", mistä maksoin 1.50€. Perkele. Kyllä mää vielä täältä löydän aidon saunan ja pakotan kaikki kaverit mukaan ja laitan oven säppiin ja kiskon vettä niin paljon, että poikien selkänahat vaan sihisee.

Loppujen lopuksi reissu meni oikein priimasti. Hauskaa oli aamusta iltaan ja nukuttua tuli luvattoman vähän, eilen kun menin kotona nukkumaan nukahdin kirjaa luetessani ilman pilkkimistä, mikä oli sinällänsä hälyttävää.

Mukava yllätys oli kyllä sää. Vettä satoi ja lunta satoi ja vikana päivänä oli ulkona jopa miinusasteita. Kun tulin takaisin kotio oli mukava yllätys oottamassa: hei täällä on +1 ja me pidetään kaikki ikkunat auki ja ei laiteta lämpöjä päälle. Ei muuta kuin pitkät kalsarit jalkaan, villapaita, huppari, villasukat ja huivi pisteenä iin päällä. Illalla olikin kiva mennä nukkumaan kun mun huoneessa ei ollut lämmitystä ja lämmintähän oli tosiaan se -1 ehkä. Oli kiva hypätä vällyjen väliin, mukavan virkistävä kokemus.

Nyt alkaakin sopivasti viikonloppu. Tänäiltana mennään katsomaan jotain konserttia, taitaa eräs tanskalainen säveltäjä esittää modernia klassista musiikkia. Lauantaina meen kaverille katsomaan jotain lefaa ja sunnuntaina counselorini kanssa teatteriin katsomaan Oidipusta. Vkl. on siis jo täyteen buukattu. Enää viikko koulua sitten Emily tulee kylään ja sen viikonlopun jälkeen alkaakin jo syysloma, kyllä tää lokakuu on rankka! "Boy, does that make me mad!"

Päivän biisi: Raptori - Jufo III

No comments:

Post a Comment