Tuesday, October 27, 2009

Part IX: Floods

Morjesta pöytään! Hellurei, on taas tullu touhuttua kaikkea maan ja taivaan väliltä. Viikko oli tylsähkö, vaihteeksi koululla joku 1/3 tunneista, muut oli pudonnu pois. 17 opettajaa sairaana, selittää jonkun verran. Sain järkättyä reissun Stuttgartiin, ylihuomenna mennään. Minä ja 10 muuta vaihtaria 1930-piiristä, 7 jenkkiä, 2 australialaista 1 ranskalainen. Tulee mahtava reissu, torstaista sunnuntaihin. Oli kyllä mielenkiintoinen homma tää reissun järkkääminen. Ensinnäkin, varauksen tekeminen hostelliin, ei ole vaikeata. Mikä siitä tekee vaikean, on se, että porukka ei oo varmoja pääseekö vai ei (ei oo saanu lupaa / odottelee vastausta rotareila). No, mikä tekee vielä mielenkiintoisempaa tästä? Kaks tyyppiä, jenkki ja ranskalainen, sano sunnuntaina ja toinen maanantaina, että pääsee sittenkin mukaan, saisinko heille vielä buukattua huoneen. Miksi näin? Noh, he olivat kysyneet omalta counselorilta lupaa lähteä tälle reissulle. Counselor oli sanonut puhuvansa yhen tyypin kanssa, joka on hoitanut meidän kaikkien jutut, korkea-arvoisin rotary-tyyppi meille. Counselor sanoi näille kahdelle sankarille, että vastaus on ei, ette pääse. Nää tyypit sitten kysyivätkin suoraan herra isoherralta, että mistä kiikastaa - ylläripylläri on herra Isoherralle ollu koko ajan ihan ok, että nää kaks tolvanaa lähtee Stuttgartiin, herra counselor ei ollut vain häneltä edes kysynyt, vaan valehteli ja antoi kieltävän vastauksen. Vähän hävetti soitella kahtena peräkkäisenä päivänä ja lisäillä aina yks tyyppi mukaan. Vitsi oli siinä, että mummo langan päässä puhuu vaan saksaa. On mielenkiintoista nähdä, että mitähän meille on varattu jahka hostellille saavutaan. Kun nämä muutokset varaukseeni tein, ei tuo murmeli kysynyt kertaakaan edes mun nimeä. Hip hei, pojat nukkuu lattialla.

Viimeviikolla ei tullu oikein tehtyä mitään. Oli sateista ja kylmää eikä ketään kiinnostanu hengata ulkona, eli räin kattoon koko viikon kotona. Onneks Emily (australialainen vaihtari) tuli viikonlopuks kylään meille ja tuli sen kanssa touhuttua koko vkl. Saatiinkin perjantaina kaikki vaihtarit kasaan ja rynnistettyä kylille. Lauantaina tuli käytyä ekaa kertaa diskossa. Mesta oli tavallisessa omakotitalossa, mutta oli silti ihan siisti paikka, parempi ainakin ku Party Box.

Toivon oon täällä menettäny Vfb Stuttgartin ja Ilveksen kanssa, molemmat pelaa niin päin persettä kuin vain voi. Onneks on vielä Devils, joka komeasti kaato Rangersit ja Pingviinit, otti luulot pois. Huomenna kaadetaan Buffalo! Oonkin näinä lähipäivinä ihan hurahtanu taas NHL-lätkään ja lueskellu kauheesti kaikkea tästä kaudesta, seurannu kaikkia joukkueita yms. Ei siis oo ollu tylsää.

Nyt alko syysloma. Lähettiin eilen perheen kanssa taas Alpeille vaeltaan. Sama mesta kuin viimeksi, mutta vuoren toisella puolella. Siellä oli alppijoki, joka on vuosien saatossa kairannu ittensä vuoren läpi ja käppäiltiin semmosessa railossa pari tuntia. Se oli joku 30 metriä syvä. Siitä jatkettiin matkaa Itävaltaan ja takasin autolle. Oli ihan jees reissu, ei ollu niin sumuista kuin viimeksi, eli sain vihdoinkin nähtyä vähän paremmin Alpit, vieläkin pisti miehen aika hiljaiseksi.

Tänään lähettiin Jordanbad-nimiseen kylpylään. Siellä oli perusaltaat, hienoin vehje oli semmonen leveä liukumäki, joka oli jonku 10 m. pitkä, mutta tosi liukas, pääs kunnolla leikkimään sen kanssa. Sielläkin oli saunamesta, 10 saunaa tms. Onneks nyt kysyin pari valittua kysymystä etukäteen. Täälläkin kuumin sauna 95 astetta, eikä vettä saa heittää. Ilmeisesti laki kieltää saunojen olemasta yli 100 astetta kylpylöissä. Kuulemma tappaa ihmisen tms.

Huomiseks ei oo oikein mitään suunniteltuna, saa nähä mitä tulee tehtyä. Todennäkösesti levyttelen vaan himassa. Notta semmottia tällä erää.

Päivän biisi: Type o Negative: Hail and farewell to Great Britain

No comments:

Post a Comment